bierverpakkingen

Als microbrouwerij is het natuurlijk dat al je biertjes een eigen etiket hebben. Dit is een stuk aantrekkelijker dan een kaal flesje. De smaak van het flesje blijft uiteraard hetzelfde, dat is wel te hopen natuurlijk, maar als je het bier een etiket geeft zal het ook sneller verkocht worden. Dit is natuurlijk wat je wilt als brouwerij. Buiten dat je flesjes een etiket hebben is het ook mooi dat je bier eigen bierverpakkingen heeft. Dit geeft meteen een professionele uitstraling. Dit zal er ook meteen voor zorgen dat je het sneller verkoopt. Op de verpakking kun je dan het logo van je brouwerij plaatsen en dan natuurlijk de naam van het biertje. Op deze manier ziet de verpakking er meteen perfect uit.

bierverpakkingen

Duurzaamheid

Het is natuurlijk ook super belangrijk dat de bierverpakkingen op een duurzame manier worden gemaakt. Als je zeker wilt weten dat dit wordt gebeurt moet je kijken of het het FSC keurmerk op de website of verpakking heeft staan. Het karton wordt dan gemaakt van bomen die staan geplant in een erkende FSC plantage. FSC staat voor Forward Stewardship Council. Zij staan er voor in dat al het karton en hout dat er wordt gebruikt en geproduceerd op een duurzame manier wordt gedaan. Dit is natuurlijk wat je wilt bedrijf of brouwerij zijnde. Niet alleen laat je meteen zien dat je brouwerij staat voor duurzaamheid, maar ook meteen dat je zelf weet dat je je steentje aan het bijdragen bent aan het milieu.

Bier als relatiegeschenk

Je kunt bierverpakkingen ook laten maken voor je eigen bedrijf ook al heb je niks met bier te maken. Dit kun je dan gebruiken voor een relatiegeschenk bijvoorbeeld. Een mooie verpakking met daarop je eigen ontwerp en logo en dit dan aan een andere bedrijf kunnen geven met daarin je favoriete biertjes.